Don Angelo stiže u Split i poručuje: STOP! KORONACIZMU – SLOBODA NARODU!

U sklopu 30. Dana Matice Hrvatske u Splitu u četvrtak 24. studenoga u 18.30 u prostorima MH u Splitu, organiziramo predstavljanje knjige don Anđelka Kaćunka nazvane i anti – korona ‘katekizam’ i/ili demontaža temelja covid – urote.

Don Anđelko nam stiže iz Like. Tamo je od 2008. godine otkako je otišao iz Vojnog ordinarijata Republike Hrvatske. Bio je prije toga kapelan u MUP-u i Ravnateljstvu policije.

Dekretom biskup Bogovića 2008. godine odlazi na dužnost duhovnog pomoćnika u katedralnoj župi u Gospiću, a u kolovozu 2011. imenovan je duhovnim pomoćnikom u Otočcu te upraviteljem župa Kompolje i Brlog, a 2013. i župe Vratnik. Dekretom biskupa mons. Zdenka Križića od konca kolovoza 2021. je na službi sužupnika u katedralnoj župi u Gospiću.

Završio je Teološki fakultet u Splitu i 1979. je zaređen za svećenika. A onda je još upisao i studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti.

Prve radove počeo je pisati još u gimnaziji, a novinarske priloge u glasilu MI za koje je, osim brojnih vijesti, reportaža i komentara napravio više od 60 intervjua s mnogim uglednim osobama hrvatskoga javnog života. Pisao je u Fokusu, Hrvatskom slovu, Vjesniku, Areni, Naciji, Hrvatskom tjedniku. Stalni je suradnik IKA-e i Glasa Koncila, a povremeni i drugih katoličkih medija.

Dobitnik je nagrade Hrvatskog društva katoličkih novinara za novinara godine 2008., a 2016. dobio je priznanje za 35 godina novinarskog rada.

Urednik je i suautor više knjiga, a ovo mu je 11 samostalna knjiga intrigantnog naslova. Kad se prije tri godine pojavio virus COVID-19, svi koji su postavljali pitanja o njemu, proglašavani su pripadnicima teorija zavjere, urotnicima. Sad kad virus nakon tri godine muka i mutacija napokon „izdiše”, neki stvari ipak postaju puno jasnije i očitije.

Don Angelo razotkriva brojne naše zablude svagdašnje i pokazuje tko je prvi podvio rep pred koronavirusm. Tko god je uzme u ruke ima priliku bolje vidjeti stvari o kojima se javno šuti,  iako ljude jako zanimaju. (SŠ)

Comments are disabled.