Ogranci Matice Hrvatske u Splitu i Trogiru s općinom Okrug zajednički organiziraju predstavljanje knjige ‘Okruška rič – Ričnik okruškoga govora’ autorice Manuele Bareta Buličić koja će nas počastiti s čak četiri knjige svoje poezije.

Predstavljanje će se održati u petak, 27. siječnja 2023. u 18 sati u prostorijama Ogranka Matice Hrvatske u Splitu, Marmontova 1/II. kat.

Nadahnuće za svoje umjetničko stvaralaštvo Manuela Bareta Buličić  nalazi u svome Okrugu, a naglasak stavlja na  čuvanje, njegovanje i revitaliziranje kulturne baštine, osobito bogate jezične baštine ovog specifičnog otočkog mjesta. Piše u općinskom glasilu ‘Okruška kartolina’ u kojem objavljuje pjesme i tekstove na okruškom, a za 25. godišnjicu osnutka Općine Okrug 2022. godine objavila je i stihovno četveroknjižje. Ove zbirke poezije predstavljaju autentičan lirski uradak, tematski i jezično podijeljen na dvije cjeline. Dvije su pisane okruškim govorom (‘Nȉke rȋči na burdȅs – Mõji fundamînti’ i ‘Nȉke rȋči na burdȅs – Jubẽča jūbȃv’), a dvije hrvatskim standardnim jezikom (‘Obzor mojih sjećanja – Nutarnji zemljopis…’ i ‘Obzor mojih sjećanja – Usamljen šetač’). Još 2015. godine objavila je ‘Ričnik okruškoga govora’, a sada predstavlja drugo dopunjeno izdanje toga Ričnika.

Uz autoricu, djela će predstaviti: dr. sc. Hicela Ivon, Daniela Radan, Snježana Vukadin i dr. sc. Danka Radić.

Comments are disabled.