Predstavljanje zbirke novela  „Na vrhu ruž“ nove knjige književnice Dunje Kalilić održano je (četvrtak 27. kolovoza 2020.) na otvorenom prostoru na Bačvicama (na terasi kafića „Žbirac“ ) pred brojnim posjetiteljima uz preporučene epidemiološke  mjere.

U predstavljanju knjige sudjelovali su: u ime nakladnika Ogranka MH u Splitu, ravnateljica GKMM-a Grozdana Ribičić, urednica, i  dr. sc. Hrvojka Mihanović-Salopek, znanstvena savjetnica HAZU-a, recenzentica.

Ravnateljica Grozdana Ribičić je moderirala predstavljanje na vrlo zanimljiv način postavljajući pitanja autorici navodeći i posjetitelje da se i oni u to uključe.

Na kraju je recenzentica Mihanović-Salopek između ostaloga naglasila:

„Novele skupljene u ovoj zbirci predstavljaju vrijedni iskorak u suvremenoj hrvatskoj prozi po svom rijetkom i zanimljivom izboru tematizirane građe, a nadasve po osebujnom oblikovanju proznog diskursa koji vjerno reflektira neistražene putove unutarnje ljudske doživljajnosti.

(…) Kao što pravi ulazak u nečiju psihu zahtijeva strpljivost, uživljenost i koncentriranost sugovornika: psihologa, svećenika ili samo pouzdanog prijatelja, tako i ovo složeno prozno tkanje zahtijeva snažnu pozornost  čitatelja, koji će se morati iznova vraćati pročitanim tekstovima da bi ih percipirao u njihovom potpunijem značenju. Ali ta će se ustrajnost isplatiti, jer će nas ova proza i u književno-estetskom i u spoznajno-etičkom pogledu obogatiti.“

GKMM i OMH u Splitu

 

 

Comments are disabled.