Ogranak Matice hrvatske u Splitu pozvao je pobjednike Književnog natječaja na Festival zavičajne književnosti na kojem će im biti uručene nagrade kao najboljim autorima koji su odlukom Povjerenstva Ogranka Matice hrvatske u Splitu bili najbolji na Književnom natječaju MH iz područja zavičajne književnosti.

Završna svečanost održat će se u utorak, 5. prosinca 2023. godine u 12 sati u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika (MHAS) na Mejama u Splitu.

Svečanost će svojim dolaskom uveličati i predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran, a zapjevat će nam i klapa Sveti Jeronim iz Kaštela. Program će voditi glumac HNK u Splitu Pere Eranović.

U dogovoru s ograncima Matice hrvatske u Splitsko – dalmatinskoj županiji, te Književnim krugom Split i Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Splitu, a pod pokroviteljstvom Splitsko – dalmatinske županije, Ogranak Matice hrvatske u Splitu je još u proljeće ove godine raspisao književni natječaj s ciljem afirmiranja autora zavičajne književnosti. Prijavio se znatan broj autora. Izabrano je Povjerenstvo koje je pregledalo sve prijave i za objavu izabralo radove slijedećih autora:

1. Nikša KRPETIĆ: Svitlo – poema na čakavici

2. Vedran MATOŠIĆ: Štorija o svetomen Duji

3. GRUPA AUTORA: Preja o zavičaja (izabrane pjesme i proza šestero autora)

Vesna ARALICA: Hvarski triptih
Renata DOBRIĆ: Rafioli s okusom rata
Nada JERČIĆ: Još ovi minut
Rina REPANIĆ GOTAL: Izabrane pjesme
Stjepan OMERO: Jedva čekam povodanj
Darko VERŠIĆ: Za četiri pjata tripica

Radovi navedenih autora su objavljeni u nakladi Matice hrvatske i bit će uručeni kao nagrada autorima. (SŠ)

Comments are disabled.